Repensant la democràcia

El passat 26 de juliol l’Ateneu Pere Mascaró va realitzar la sisena tertúlia de l’Ateneu “Neoliberalisme o democràcia? La crisi de la democràcia en temps de globalització neoliberal” a l’Espai de Cultura Can Alcover de Palma.

Des de l’Ateneu hem considerat interessant i necessari obrir un debat públic i col·lectiu al voltant de la democràcia, un terme molt usat, interpretat i reinterpretat. Existeixen moltes democràcies diferents, tant dins la teoria política com a la praxi social.

Amb aquesta tertúlia hem obert un petit cicle de conferències titulat “La democràcia avui: perspectives i reptes”. Ens proposam realitzar una crítica a la democràcia liberal en què vivim, una democràcia de baixa intensitat, una democràcia que cal democratitzar profundament.

Per donar llum a aquesta reflexió hem comptat amb la ponència d’Antoni Aguiló, llicenciat en Filosofia i doctor en Humanitats i Ciències Socials per la UIB amb la tesi “Processos de globalització, democràcia radical i emancipació humana en la teoria social i política de Boaventura de Sousa Santos”. És un investigador i activista molt implicat en els moviments que lluiten per una globalització alternativa.

Però no volem deixar l’anàlisi de la “democràcia” en l’àmbit teòric, per això vos convidam a participar a la propera tertúlia de l’Ateneu, on el nostre convidat ens exposarà un seguit d’experiències democràtiques emancipadores i engrescadores per a tenir més eines per a la lluita social per a la radicalització democràtica que moltes persones desitjam.

Aquí podeu trobar un resum de la seva ponència

PDF - 55.1 kio
Presentació de la ponència d’Antoni Jesús Aguiló
PDF - 90.9 kio
Entrevista a Antoni Jesús Aguiló al Diari de (...)

Portfolio