Presentació del llibre La Casa del Poble i el moviment obrer a Mallorca (1900 - 1936)
Durant el període 1900 - 1936 les cases del poble esdevingueren l’espai de referència per excel·lència de la sociabilitat obrera i de la construcció de la consciència col·lectiva de la clase treballadora. Per les seves dimensions simbòliques varen ser un objectiu central dels alçats contra la legalitat republicana el juliol del 1936: havien de ser destruïts.
El llibre La Casa del Poble i el moviment obrer a Mallorca (1900 - 1936) reuneix la pràctica totalitat de les ponències presentades amb motiu de les Primeres Jornades sobre la Història del Moviment Obrer a Mallorca. La Casa del Poble, que es dugueren a terme els dies 21 i 22 de novembre del 2014 quan aprofitant el norantè aniversari de la inauguració del local principal del qual va disposar la Casa del Poble de Palma. Aquells dies hom volgué reflexionar sobre la incidència història d’aquesta institució però també sobre les peripècies que va experimentar el conjunt del moviment obrer a Mallorca durant el primer terç del segle XX.
Dijous dia 09 de febrer a les 19:00 a l’Arxiu Municipal de Palma es farà la presentació del llibre amb la intervenció de David Ginard, coordinador del volum; Lila Thomàs, membre de les Fundacions Ateneu Pere Mascaró i Emili Darder; Josep Lluís Pons Hinojosa, director general d’Innovació i Recerca; Llorenç Carrió, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Palma. Moderarà l’acte l’editora Maria Muntaner.