El divendres 27 de gener al Saló de Plens de l’Ajuntament de Ferreries es va presentar l’Ateneu als menorquins i menorquines.

El primer que cal destacar és que fou un sentit homenatge al ciutadellenc Pere Mascaró i Pons, de fet les tres intervencions destacaren diversos aspectes de la figura i l’obra d’en Pere.

En Joan Francesc López Casasnovas en primer lloc, presentà els ponents i destacà la significació de fer aquest reconeixement a en Pere Mascaró al poble on passà la seva infància. Reflexionà sobre la situació que es viu i acabà amb unes paraules de n’Antonio Gramsci de la seva obra "Odio a los indiferentes" que qualificà de ben actual, malgrat haver estat escrit als primers anys del segle XX.

En Miquel Rosselló donà comptes dels objectius i les activitats de l’Ateneu i resaltà el paper que pot jugar una eina de pensament crític en moments de domini del pensament únic .

En Miquel Àngel Maria féu una interessantíssima conferència amb el suggerent títol: Més enllà de la cançó neoliberal, cap a una caixa de ressonància alternativa.
Analitzà l’hegemonia del pensament neoliberal i cercà antecedents en diferents autors del segle XX per acabar remarcant la necessitat de reconstruir un missatge alternatiu que compti amb una caixa de ressonància potent.

Properament editarem a aquesta pàgina les intervencions completes d’ambdós Joan F López i Miquel Àngel Maria.

L’acte comptà amb un nombrós públic que seguí amb molt d’interès totes les intervencions.

Aquesta imatge d’en Pere Mascaró presidí l’acte.