L’Ateneu va celebrar una nova tertúlia, el divendres 25 de maig, a Can Alcover.

En aquesta ocasió s’abordà el present i el futur d’Europa i es parlà de la necessària alternativa a la construcció europea conservadora.

El debat fou moderat i enriquit amb les seves aportacions pel nostre company i professor de la UIB Bernat Riutort.

L’exposició de l’eurodiputat d’Iniciativa per Catalunya Verds, Raül Romeva, aportà moltes dades per al debat posterior.

Raül Romeva és vicepresident del grup Verd/ALE del Parlament Europeu i en conseqüència ostenta un lloc de privilegi per analitzar l’actual situació europea. A la seva intervenció demostrà una vegada més la seva aposta entusiasta per l’europeisme. Davant tots els núvols que es presenten a la Unió Europea, els atacs dels mercats, les mancances democràtiques i l’estancament del procés de construcció, en Raül aposta clarament per més Europa. Culpabilitza clarament els mercats i els Estats de l’estancament que pateix la Unió Europea. Els pobles que composen Europa i els ciutadans i ciutadanes són l’esperança per avançar cap a una vertadera Unió Europea Federal.

El debat fou lògicament molt ric i des de l’Ateneu hem de lamentar l’absència de Carlo Secchi, conseller regional a Sardenya de Sinistra-Ecologia e Libertà.
La visió centralista dels transports que hi ha a Europa, dificultà que pogués arribar des de l’Alguer a Palma, que pràctimanet estan a un tir de pedra-.

De tota manera, volem informar que en el proper número de l’Altra Mirada hi haurà una extensa entrevista al company Carlo Secchi.