Divendres 17 de maig tingué lloc a Can Alcover, espai de cultura, la presentació del llibre d’en Jaume Bosch De l’Estatut a l’Autodeterminació, esquerra nacional, crisi econòmica, independència i Països Catalans acte organitzat conjuntament amb el Seminari Blanquerna i l’Ateneu.

En primer lloc en Miquel Rosselló presentà l’autor Jaume Bosch i Mestres, diputat d’Iniciativa per Catalunya-Verds des de les eleccions del novembre de 2003, en l’actual legislatura és membre de les Comissions d’Afers Institucionals, d’Interior i de Justícia. El fet de ser membre de la direcció d’IC-V afegeix interès a la seva anàlisi de la defensa del dret d’autodeterminació que culmina amb l’opció de propugnar de forma clara el Sí de la seva formació política en el futur referèndum, en el marc de la construcció d’una alternativa nacional d’esquerres.

En Tomeu Martí recomanà vivament la lectura del llibre. Recordà que Catalunya viu un apassionant i complex procés que ha de culminar en una consulta o un referèdum per fer possible que el poble català decideixi el seu futur. En el llibre, l’autor mira el passat per entendre millor el present, però analitza també com pot ser el futur immediat.

Us recomanam aquesta lectura, Editorial Base amb la col·laboració de Nous Horitzons Fundació ISBN 978-84-15711-30-8 primera edició març 2013.