Dimecres 26 de febrer tingué lloc a la llibreria Quars de Palma la presentació de la publicació Represión Resistencias Memoria, Las mujeres bajo la dictadura franquista,de Comares Historia -Granada, que ha coordinat la catedràtica d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona Mary Nash

Na Lila Thomàs en nom de l’Ateneu va donar les gràcies a Quars llibres, i féu una breu presentació dels conferenciants. En David Ginard historiador, explicà la seva aportació en la publicació i na Mary Nash la gènesi de l’obra, les historiadores i historiadors que hi han col·laborat, així com el contingut dels estudis presentats.

A continuació comentà breument els mètodes repressius cap a les dones, per part del franquisme, els imaginaris col·lectius que calien imposar de mares, esposes, filles, àngels de la llar front a la imatge negativa que transmetien de les dones republicanes com a roges, prostitutes, milicianes, i altres. Explicà així mateix la novetat del capítol dedicat a la visió de les dones a través de les diferents pel·lícules.
Hi hagué un interessant debat amb el nombrós públic assistent.