Ahir, 24 d’abril, tingué lloc a Can Alcover un emotiu acte de reconeixement del genocidi armeni en el seu centenari, organitzat pel PEN club, grup BLANQUERNA i l’Obra Cultural Balear, al qual s’hi adherí l’Ateneu Pere Mascaró.

Miquel Àngel LLauger, en nom del PEN va conduir l’acte. Aquest s’inicià amb la lectura de l’acord de reconeixement del genocidi per part del Parlament de les Illes Balears l’any 2010, i a continuació la lectura de diversos poemes en armeni i català dels poetes Sant Gregori de Narek (901-1003),i un de Nahabed Koutchak (1500-1592) per part de Susanna resident armènia i Heike Nottelbaum.

A continuació LLuís Servera llegí un poema de Daniel Varujan 1884-1915, victima del genocidi. I Lila Thomàs un fragment de la novel·la de Ma Àngels Anglada {}El quadern d’Aram.{}

Un representant de la comunitat armènia establerta a Mallorca es dirigí als assistents en armeni, i a continuació en anglès, explicant que significa aquest genocidi, reconegut només per 22 països al món, i a l’Estat espanyol només els Parlaments d’Euskalherria, Catalunya i les Illes Balears.

L’acte comptà amb la presència dels partits polítics MÉS per Mallorca, PSOE-PSIB, Podemos i Esquerra Republicana.

A les fotos podeu veure el grup d’assistents amb la bandera armènia, i la lectura de la representant de l’OCB.