Un cop més a la democràcia. Una passa més del Govern Rajoy cap a l’autoritarisme.

Una vegada més, constatam la deriva autoritària del Govern Rajoy envers el poble català. La democràcia espanyola s’està enfonsant cada cop més. L’absoluta manca de respecte per la divisió de poders, el menyspreu pel valor de les urnes, l’empresonament de persones per les seves idees, l’atac desmesurat a l’autogovern són solament alguns exemples de la deriva autoritària de l’estat espanyol amb el patrocini de la Monarquia, la judicatura, el govern del PP, el suport entusiasta de Ciudadanos i l’aberrant posició del PSOE.

No tan sols és greu l’atac directe cap als representants legítims de Catalunya, sinó que la voluntat de camuflar les decisions polítiques davall l’aparença de decisions judicials independents, quan l’Estat espanyol és a la coa de la Unió Europea en independència judicial és un insult.

Des de Fundacions Darder – Mascaró denunciam rotundament aquests fets i molt especialment l’empresonament del Govern de la Generalitat, elegit democràticament per la ciutadania.

Exigim la immediata posada en llibertat del presos polítics, tant dels líders dels moviments socials com dels consellers legítims de la Generalitat, la derogació de l’article 155 i la restitució de totes les Institucions de l’Autogovern Català.

Per tal de poder resistir aquesta onada repressora, que té el seu focus a Catalunya però que obre un precedent a tot l’Estat, proposam la constitució d’un Bloc de forces polítiques i socials arreu de l’estat espanyol per la Democràcia i el dret a decidir dels ciutadans i els Pobles.

Portfolio