Com a membres de la Plataforma Mallorca NO als TCI (abans NO al TTIP), des de les fundacions Darder-Mascaró ens sumam a la campanya de recollida de signatures per tal de pressionar les institucions europees perquè exigeixin a les empreses multinacionals responsabilitats i obligacions vinculants, i enlloc del ISDS (tribunal d’arbitratge al servei dels interessos d’aquestes grans empreses en detriment dels drets de les persones i del medi ambient) s’estableixi un tribunal internacional vinculat a Nacions Unides i s’exigeixin responsabilitats a les corporacions per la violació dels Drets Humans.

Les Illes Balears, en el context mundial, som molt més vulnerables que altres territoris davant aquesta deriva desreguladora, tant des del punt de vista de la sobirania alimentària, com energètica i altres. De fet, ja patim el que significa viure a unes Illes i els sobrecostos que representa en un mercat que no té en compte les particularitats i que a damunt, no té inconvenient en trepitjar la sobirania política en favor d’aquests tractats de comerç internacional desreguladors (TCI).

La campanya coincideix amb la celebració del Fòrum Mundial de Davos, un dels espais de poder des d’on les oligarquies acorden el marc de desregulació dels mercats en detriment de les persones i els pobles, i en benefici del negoci de les grans empreses transcacionals. Per això el lema de la campanya és "STOP ISDS, Drets per a les persones, Normes per a les Transnacionals", un clam per la sobirania de les persones i els pobles enfront de l’imperi dels mercats i els seus amos.

Podeu signar a la web de la campanya estatal i a la pàgina de facebook de la plataforma Mallorca NO als TCI:

http://www.noalttip.org/stopisds/

https://www.facebook.com/NOalTTIPMallorca/

Portfolio