Dins el marc de les accions que la Plataforma No al TTIP Mallorca dur endavant per tal d’intentar aturar la ratificació del CETA (Acord Econòmic i Comercial Global) que ja ha estat aprovat pel Parlament Europeu el passat 15 de febrer i que ara es troba en tràmits de ratificació per part dels parlaments membres estatals, i que en el cas del govern espanyol en aquests moments ja ha estat registrat al Parlament el Projecte de Llei per ratificar-lo, la Plataforma ha organitzat avui dissabte 29 d’abril a Inca una Jornada Municipalista contra el CETA convidant-hi a regidors i regidores d’ajuntaments i representants d’entitats de la societat civil. Hi han assistit representants de Palma, Marratxí, Artà, Sóller, Capdepera, Inca i Esporles, així com membres de diverses entitats socials.

En aquesta jornada s’ha constatat la preocupació que existeix des dels municipis pels perills que pot comportar l’aprovació i l’aplicació d’aquest tractat front a la pèrdua de la sobirania local.

Fruit d’aquesta trobada s’ha aprovat una Declaració Municipalista contra el CETA, per la defensa del principi de subsidiarietat, la soberania local i la democràcia que adjuntam en aquest comunicat. Aquesta declaració signada pels regidors/es presents avui, la feim extensiva a futures adhesions de càrrecs públics de Mallorca. També s’ha proposat dur als ajuntaments una proposta de moció específica contra el CETA perquè sigui valorada i aprovada dins els seus respectius plens.

Els regidors/es presents també han acordat crear una xarxa per coordinar els diferents municipis contra els tractats (CETA, TTIP i TISA) i per la defensa dels serveis públics amenaçats per aquests.

Per altra banda, un regidor representant del col·lectiu « AVANÇAM » ha anunciat el compromís de plantejar a aquest grup de regidors/es l’adhesió a la Plataforma i a la Declaració Municipalista.

Des de la Plataforma anunciam que dins aquest mes de maig i juny continuarem duent a terme accions per tal d’intentar aturar aquest tractat del CETA i els altres, coordinats amb la campanya estatal, i ja anunciem que pel 3 de juny tenim prevista una acció a Palma.

A Inca, 29 d’abril de 2017

Contactes de la Plataforma No al TTIP Mallorca:
noalttipmallorca@gmail.com
Josep Valero (630164965)
Sandy Hemingway (646956336)

ENTITATS QUE FORMEN PART DE LA PLATAFORMA NOALTTIP MALLORCA: AMICS DE LA TERRA, AMS (Assemblea de Moviments Socials de Mallorca), Assemblea Sobiranista de Mallorca, Assemblea Republicana, Associació LA DEFENSA de Consumidors i Usuaris de Balears, ATENEU PERE MASCARÓ, ATTAC-Mallorca, CCOO Illes Balears, CGT Balears, Coordinadora CONGDIB, CRIDA, Dignitat i Solidaritat-ADIS, Ecoxarxa Mallorca, ENDAVANT, ENTREPOBLES-Mallorca, ESQUERRA SOCIALISTA DE LES ILLES BALEARS (PSIB-PSOE), ESQUERRA UNIDA Illes Balears, FEMINISTES EN ACCIÓ, FÒRUM CIUTADÀ, GOB, Grupo de Educadores de Calle y Trabajo con Menores (GREC), GREENPEACE, JUBILATS PER MALLORCA, Lobby Dones per Mallorca, MÉS per Mallorca, PADRINES I PADRINS FLAUTES, PAH Mallorca, Partido X. Mallorca, PODEMOS, S’ALTRA SENALLA, STEI Intersindical, UcxR, UGT