Convidat per la Plataforma en defensa de l’ensenyament públic de Menorca i per l’Ateneu Pere Mascaró, Andreu Mayayo ha protagonitzat dos actes públics a Menorca aquest dijous i divendres passat. Andreu Mayayo és catedràtic d’Història Contemporània i vicedegà de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. Ha ocupat diferents càrrecs de direcció política dins el PSUC i ICV i l’alcaldia de Montblanc en els anys noranta del segle passat. És col•laborador habitual en les tertúlies de RAC1, Catalunya Ràdio, Ràdio-4 i BTV.

La xerrada de dijous dia 6 de juny a can Victori de Maó duia com a títol "La contrareforma educativa del PP" i va tractar d’analitzar els aspectes fonamentals de la política educativa del govern popular a Espanya i a Catalunya de CiU. Va donar una perspectiva històrica del debat educatiu a Espanya i analitzar perquè no ha estat possible, fins ara, una gran pacte educatiu al nostre país. Aquest acte va ser organitzat per la Plataforma en defensa de l’ensenyament públic i va ser presentat per Pau Salort, professor de Geografia i Història de l’IES Cap de LLevant.

La xerrada de divendres dia 7 va ser al Cercle Artístic de Ciutadella. Duia com a títol "Notícia de Catalunya" i va ser una reflexió del moment actual que viu Catalunya i dels escenaris possibles del procés sobiranista. Va insistir que tot passava pel dret a decidir de la ciutadania de Catalunya i en la necessitat de construir grans majories per tirar endavant qualsevol projecte col•lectiu com aquest.
L’acte va ser organitzat per l’Ateneu Pere Mascaró i va ser presentat per Joan López Casasnovas, professor i ex-diputat de l’Entesa de l’Esquerra de Menorca.
Els dos actes varen comptar amb un nombrós públic que va intervenir al final de cadascuna de les conferències.