Activitats

Articles d’aquesta secció

JORNADES ’IDENTITAT, NACIÓ I PODER’

Les fundacions Darder-Mascaró organitzen durant el mes de maig un cicle de seminaris web (webinars) tots els dimarts del mes, baix el títol ’Identitat, Nació i Poder. Debats per a una nova sobirania’. Al llarg de quatre jornades, es tractaran temes com la construcció de la identitat dels (...)

PRESENTACIÓ DEL NÚM. 101 DE L’ALTRA MIRADA

El proper divendres 23 d’abril, diada de Sant Jordi, farem la presentació del núm. 101 de l’Altra Mirada, el primer de la nova època de la revista. En aquest cas, es tracta del monogràfic sobre la Germania mallorquina coordinat per la historiadora Maria Margalida Perelló. L’acte serà el divendres (...)

EL SOBIRANISME ENFRONT DE LA CRISI DE LA PANDÈMIA I DE L’ESTAT

Amb l’objectiu d’aprofundir en la intercooperació entre els sobiranismes d’esquerres, les fundacions Darder-Mascaró organitzen aquesta propera setmana el debat “El sobiranisme enfront de la crisi de la pandèmia i de l’estat espanyol”, amb la participació de Maria Corrales (Institut sobiranies), Amadeu (...)

III JORNADES D’HISTÒRIA DEL MOVIMENT OBRER

Els propers 11 i 12 de març celebrem les III Jornades d’Història del moviment obrer, una col·laboració de les fundacions amb la UIB centrades en aquesta nova edició en el paper de les dones al moviment obrer d’inicis del segle passat. Per rebre certificat cal inscriure’s a la web del Servei (...)

DEBAT SOBRE LA REDUCCIÓ DE LA JORNADA LABORAL

Aquest dilluns 22 de març organitzem un debat sobre la reducció justa de la jornada laboral, a 32 hores o 4 dies a la setmana, sense reducció laboral. Comptarem amb Clara Mascaró, economista experta en polítiques socials, qui treballa a la Universitat d’Edimburg; Joan Sanchís, economista i (...)

El sobiranisme a Europa davant la crisi de la COVID-19

En el marc del cicle ’Debats des de la perifèria’ i en col·laboració de la Coppieters Foundation, les Fundacions Darder - Mascaró organitzen la conferència "El sobiranisme a Europa davant la crisi de la Covid-19" el proper dijous 28 de gener. Com s’afronta la pandèmia i les seves conseqüències (...)

WEBINAR SOBRE MALLORQUINISME POLÍTIC I TRANSICIÓ

En la vigília de la Diada de Mallorca de 2020, el proper dimecres 30 de desembre, a les 18h, celebrarem un webinar via Zoom on es presentarà el treball que al llarg d’enguany han estat realitzat els historiadors Miquel Vidal (UIB) i José Maria Gago (UAM), expert en història oral, tot entrevistant (...)

L’ALTRA MIRADA ARRIBA AL NÚM. 100!

La nostra revista, L’Altra Mirada, editada d’ençà de 2011 primer per l’Ateneu Pere Mascaró i després per les fundacions Darder-Mascaró, ha arribat al seu núm. 100. Tot un èxit per a una publicació sense ànim de lucre que a més dedica els seus continguts al pensament i la cultura des d’una mirada crítica. (...)

LLEGIU EL NÚM. 99 DE L’ALTRA MIRADA!

Ja podeu llegir el núm. 99 de l’Altra Mirada! Un núm. amb articles sobre les eleccions nord-americanes (Nathaniel Rugh), les Germanies, el sindicalisme, la presentació de la memòria del CES, el recentment creat Fòrum de la Societat civil, el sobiranisme a les Illes i molt més!! No vos ho (...)

29-O: WEBINAR SOBRE AUTONOMIA I SOBIRANIA

El proper dijous 29 d’octubre es commemora el 43è aniversari de la gran manifestació per l’autonomia celebrada a Palma, en el context de la transició cap a la democràcia. Debatrem des d’una perspectiva intergeneracional sobre aquest aniversari i la seva significació amb Biel Mayol, historiador, i (...)

Altres pàgines web

Viva Zapata! (1952) Trailer - YouTube

Aquí teniu una petita mostra d’una obra mestra, és un plaer escoltar la veu original del Sr. Brando. Que vagi de gust.

Documents adjunts